Грозен паметник си вдига цената, защото прилича на отиващата си година

Грозен паметник в Русия, който се задържа на мястото си само три дни, отива на търг и цената му вероятно ще расте, защото кандидатите да го купят се множат, предаде агенция Интерфакс.

Един от тях е музикалният продуцент от Ставропол Андрей Разин, който написа в социалната мрежа Instagram: “Реших да платя всички разходи за покупката и транспортирането на паметника на Альонка, който бе демонтиран във Воронежка област, където престоя само няколко дни. Искам да го запазя като напомняне за отиващата си 2020 г. – най-тежката и страшна не само за Русия, но и за целия свят”. Разин напомни, че преди години е давал 500 000 долара на тогавашния московски кмет Юрий Лужков за паметника на Дзержински, но той му е отказал, съобщи „Сега”.

Администрацията на Нововоронеж (Воронежка област) поиска от изпълнителя да върне парите за злополучния паметник, а след като го продаде, да внесе част от парите за благотворителност. Скулптурата бе изложена на градски площад на 18 декември в чест на 250-годишнината от основаването на село Новая Альоновка. Според местна легенда девойката Альонка стигнала на брега на река Дон, видяла красиво място край неголям ручей, извикала хора и те основали селище.

Обаче видът на металната Альонка шокира обществеността поради непропорционалното тяло и страховитото лице с опулени очи. Местните жители настояха паметникът да се махне и три дни по-късно администрацията демонтира арт-обекта. Властите увериха, че не са харчили пари на данъкоплатците, защото паметникът бил платен от организация на ветераните.

Малко след това десетки фирми и частни лица започнали да звънят на градската управа с предложения да купят паметника.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.