Грамота за Община Разград за социално приобщаване на хората със зрителни увреждания  

Община Разград получи Юбилейна грамота по повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Призът се връчва за принос в развитието на организацията, социално приобщаване на хората със зрителни увреждания и повишаване качеството на техния живот.

Грамотата е подписана от председателя на Съюза на слепите в България. Днес от негово име бе връчена на заместник-кмета на Община Разград Полина Иванова от представител на общинската организация на Съюза на слепите. Секретарят Иваничка Минчева уточни, че в разградската структура членуват 100 човека, клубът се помещава в Профсъюзния дом. От организацията благодарят на Община Разград, че откликва на призивите им за подкрепа, като подпомага разходите им за транспорт за участие в различни събития, организирани на регионално и национално ниво. Следващото е именно честването на 100-годишния юбилей, планирано е тържеството да се проведе през септември в Русе. В близките планове на местното дружество пък е включено разширяване на дейността му със създаване на певческа група, за която вече се набират кандидати.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.