Граждани и институции от Разград вече събраха над 2000 тона боклук

ВСИЧКИ ТЕ СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ”

Много граждани и представители на институции от Разград се включиха в кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България”, която се провежда днес.

Двата основни участъка за почистване бяха определени предварително – Младежкия парк в квартал „Абритус” (Водна централа) и местността Пчелина  в землището на Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация..

В почистването на Младежкия парк участваха и служители в Общинска администрация заедно с децата си. За няколко часа те напълниха със събраните боклуци около половин контейнер с обща вместимост 20 кубика. Намериха и паднала на земята табелка „Боклукът няма сам да скочи в кошчето”. Тя бе поставена отново на мястото й..

Служителите на „Общински пазари” почистиха района около пазара – край река Бели Лом в участъка между моста с лъвчетата и моста на бул. „Странджа“.

Служители от Областна администрация се включиха в почистването на местността Пчелина, а на Държавно горско стопанство – горски фонд на землището на Осенец. Служители в „Млин-97” почистват в Западна промишлена зона и района около базата на предприятието. Заявени за почистване от граждани са и: дере Добруджа, детски площадки и междублокови пространства по квартали в Разград.

Община Разград осигури безплатен транспорт на събраните отпадъци от почистването на обществени територии. Заявки се приемат на: 084 /618 186 и 084/660 580.

Събраните боклуци се извозват между 08:00 до 17:00 часа днес, като операторът на Регионално депо – Разград осигурява безвъзмезден прием на събраните отпадъци от участниците в националната кампания.

Към обяд извозеният боклук е 2120 тона, в края на деня служители в отдел „Опазване на околната среда” ще обобщят информацията относно събраните отпадъци.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.