Градушка порази Русе и региона

Над 160 са сигналите за паднали дървета, скъсани кабели и наводнени приземни етажи и избени помещения на територията на община Русе след невижданата от години буря, която се разрази рано тази сутрин.

Това сочат данните на Областната управа в града, позовавайки се на информация от дежурните в населените места. Почти навсякъде в областта има електроподаване и водоснабдяване. Проблеми с комуникациите също няма. Единствено в Ивановско има прекъсване на електрозахранването, но в близките часове се очаква то да бъде възобновено.

В района на селата Красен и Червен има кални свличания, които затрудняват движението. На територията на община Две могили и по-точно в село Помен също имал леки поражения.

Влаковете към София и Варна се движат с около час закъснение, отново поради паднали дървета. Най-проблемен е бил участъкът между Централната жп гара и гара Разпределителна. В района на прелез „Розова долина“ до кооперативния пазар пред влак 4641 – бързият влак от Русе за София е паднало дърво, но благодарение на бързата реакция на машинистите влакът е спрял. Районът е разчистен буквално преди минути. Паднало дърво има и при прелеза под хотел „Рига“ на. Републиканската пътна мрежа е проходима.

По данни на Метеорологичната станция падналите валежи само за няколко минути в Русенско са над 25 л/кв.., повече отколкото през целия месец май. Градушката е била с големината на орех – с диаметър около 3 см.

Поривите на вятъра са стигали 72км/ч., като те са били придружени и от силна гръмотевична дейност. Прогнозата за времето сочи, че и през следващите дни се очаква нестабилна атмосфера. Като в петък и събота е възможна отново на места подобна активност.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.