Горан БЛАГОЕВ: Нужен е закон за лустрацията веднага

Д-Р ИВЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: КОВИД КРИЗАТА ОТДАВНА НЕ Е ЗДРАВНА, А ОБЩЕСТВЕНА

Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева – кандидатпрезиденстката  двойка на Националното движение на десницата  „Републиканци за България“, водени от Цветан Цветанов и „Консервативно обединени на десницата“ на д-р Петър Москов,  днес бяха в Разград. Те се срещнаха с четиримата кандидати за народни представители на НОД: Теодор Ролев, Джейхан Хюсеинов, Людмила Димитрова и Сюзан Исмаилова в древния Абритус.

„Ние и подкрепящите ни политически формации от „Националното обединение на десницата“ даваме модела на едно истински дясно обединение с ценности за работещи хора, просперираща държава. Макар и малък политически съюз, показваме много ясно какво е дясно – дясното задава каузата и дава решението. Само едно събудено гражданско общество може да ни гарантира сигурното бъдеще и просперитет“, каза Горан Благоев.

„С ангажирането си в президентската надпревара имаме възможността да говорим сега, а след изборите и да помогнем българският парламент да има едно стабилно дясно мнозинство, което да предложи и прокара закон за лустрацията. Този закон трябва сложи край пред възможността хора, за които нямаме яснота за техния бизнес, да участват в обществени поръчки за над определена сума и да се знае какво изобщо вършат. В Разград имате ясен и красноречив пример как в един момент за бизнеса на олигархията няма ляво, няма дясно. Тази олигархия ни вкарва в режима да не знаем кой кой е и в бизнеса, и в медиите. Което пък ни държи на 112 място в света по свобода на словото,“ мотивира се кандидатът за президент.

„Няма да спра да повтарям, че трябва отново да си прочетем страницата от недалечното минало за „Държавна сигурност“, защото от нея сме потърпевши всички в тази държава без значение на етнос и религия. 30-годишното задкулисие ни доведе до състояние на фасадна, а не на реална демокрация. Колкото едно населено място е по-малко, толкова по-силно се проявява не демокрация, а феодализация. Един крупен бизнесмен, който си избира кмета и определя съдбите на хората там. Това трябва да бъде спряно!“, обяви другия си приоритет Горан Благоев.

НОД ще търси съюзници за прокарване на закона в десните формации, но няма да откаже подкрепа от центристки и от леви, ако те осъзнаят, че от стореното от „Държавна сигурност“ страдат всички, както точно при заразата от COVID-19.

„Няма леви и десни – боледуват всички,“ пое темата за ковид кризата д-р Ивелина Георгиева. Според нея в момента сме в по-тежка криза от всички предишни, защото политиците така и не намерили начин да я управляват. Твърди, че кризата отдавна не е здравна, а обществена. Ниският процент на ваксинираните у нас е заради противоречиви послания и мерки на управляващите през последната година и половина, смята д-р Георгиева.

Националното обединение на десницата намерило своята рецепта, приложима към настоящата ситуация. Планът е в три прости стъпки, обяви кандидатът за вицепрезидент. Първата е активна информационна кампания за ваксинация от врата на врата – с мобилни екипи от лекари и други медицински специалисти, които да убедят хората, особено в малките населени места и възрастните, че изходът от кризата е ваксинацията. Тази кампания ще продължи три, най-много четири месеца.

След като хората са направили своя информиран избор, следва втората стъпка:  прекратяване на всички административни мерки, „свързани със затваряне на бизнеси, носене на сертификати и всякакви други неща“.

Трета точка е през това време държавата да е организирала по най-добрия начин ресурса на здравната система, за да поеме нуждите на хората. „Проблемът с овладяването на кризата е, че са ангажирани малък брой болници. А работа на правителството е да накара и частните болници, някои от които се скатават, а и други лечебни заведения да се включат в борбата със заразата и да отговорят на потребностите на хората“, категорична е д-р Георгиева.

Прогнозата й е, че ако всичко това се направи, имаме реалните шансове за три-четири месеца да кажем: „Край!“ и да си върнем нормалния начин на живот.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.