Големият италиански режисьор Луиджи Перели с пост по повод кончината на Стефан Данаилов

Големият артист си тръгва от сцената с Аплодисменти! А за Стефан Данаилов аплодисментите са не само от България. Един голям италиански сценарист и режисьор – Луиджи Перели, вчера написа пост в профила си във Фейсбук:

Получих такава новина. Стефан Данаилов вече не е сред нас! Огромна болка. Срещнахме се с него в работата и много бързо станахме приятели. Сбогом, Стефан! Сбогом, Приятелю!

Луиджи Перели режисира няколко сезона на поредицата «Октопод» – 3, 4, 5, 6, 7 и 10. Стефан Данаилов участва в «Октопод 7», като по този начин Перели го открива за италианското кино. В «Октопод 7» влиза в ролята на Нуцо, в друг минисериал на Перели за РАИ – «Рекет», е в ролята на мафиотския бос Винченцо Грумо, а през 2005 – 2010 г. е в главната роля в много успешния телевизионен сериал «Дело по съвест», чиито всички пет сезона режисира Луиджи Перели.

Стефан Данаилов в "Октопод 7"
Стефан Данаилов в “Октопод 7”

В интервю за «24 часа» през 2017 г. Перели се изказва много ласкаво за българския актьор. Той споделя, че го е срещнал за пръв път на кастинг за филмовия сериал «Октопод 7» през 1994 г. – първият сезон на сериала, сниман в България. Споделя, че Стефан го е впечатлил веднага с позитивното си и симпатично лице. Така започва сътрудничеството им, а после продължава и с други роли. Оценява го като «майстор в професията си, владее я до съвършенство» и го определя като «един от най-добрите актьори на европейско ниво». Нели НИКОЛОВА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.