Глобиха абитуриенти за провесване от прозорците на леки коли

Петима абитуриенти са санкционирани за безотговорно си поведение на пътя, съобщиха от ОД на МВР.

Около 12.15 часа на 28 април на кръговото кръстовище между улиците „Кирил и Методий” и „България” в Разград е засечен лек автомобил „Опел Мерива”, върху чиито задни врати при свалени прозорци са седнали две момичета. Водачът е установен – при направената проверка се оказва, че автомобила шофира 19-годишно момиче, взело шофьорска книжка през януари 2021 г. Около 13.25 часа на 28 април на същото място е извършено същото нарушение по ЗДвП от водач на лек автомобил „Ауди А4”. След като собственикът е издирен се оказва, че колата шофира неговият 19-годишен син – абитуриент, станал шофьор през януари 2021 г. На пътниците и водачите са съставени актове по чл.132, ал.1 от ЗДвП.

Проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал.

„Уважаеми абитуриенти, продължавайте да показвате радостта и вълнението си от предстоящото завършване, но РАЗУМНО! Без да застрашавате своя собствен и този на другите живот. Наблюдават се автомобили, през чиито странични прозорци висят млади и красиви момичета и момчета, буквално без да се държат никъде, хванали смартфони и заети със селфита!

Вчера установените нарушители бяха пет. Дано утре да са по-малко или въобще да няма! Работата на полицията не е „да ви стъжни” бала, а да ви опази живи и здрави, защото животът ви тепърва започва!“, призовават от полицията.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.