Гешев поиска информация за нередности при изграждането и поддържането на пътища

Главният прокурор изпрати писма до служебните министри Иван Демерджиев и Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната. Това съобщиха от прокуратурата.

Информацията бе поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала “Хемус”, се посочва в съобщението.

Наличната в МВР и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък срок.

Тя е от съществена важност и е определяща, за да може прокуратурата да започне проверки, за образуване на досъдебни производства и провеждане на ефективни разследвания, се посочва в писмата.

Разкриването на престъпления е от компетентността на МВР. То от своя страна следва да уведоми своевременно компетентните прокуратури като предостави събраните данни или доказателства. В случай че при анализа на събраната информация се установят данни за незаконосъобразни административни актове, Върховната административна прокуратура ще предприеме действия в изпълнение на компетентността си, посочват от прокуратурата.

При установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури с оглед преценка за реализиране на наказателна отговорност.

Преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков заяви, че 30% от асфалта на Северната скоростна тангента в София липсва.

Dir.bg

Hits: 15

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.