Гергьовден събра Разград пред Войнишкия паметник

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Ердинч Хасанов, народните представители Десислава Атанасова от ГЕРБ и Денчо Бояджиев от БСП,

председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, зам.-областният управител на Разград Евгени Драганов и главният секретар на областната администрация Михаил Тодоров поднесоха венци и цветя пред Войнишкия паметник на площад „Възраждане“ за Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

Цветя и венци бяха поднесени още от името на евродепутати от ГЕРБ – ЕНП, от общински съветници ГЕРБ – Разград, общински съветници БСП  -Разград, Обединени патриоти – Разград и други военни и граждански организации организации, както и от признателни граждани.

Честването започна с отслужване на заупокойна молитва  в памет на загиналите войни, отслужена от архиерейския наместник отец Георги. Празнична реч поднесе полк.о.з. Огнян Кирилов.

В художествената програма, след поднасянето на венци в знак на признателност, участваха вокална група „Родна песен” към СОСЗР – Разград, млади певци от Центъра за работа с деца, клуб „Слово” от ЦУТНТ – Разград, ДТШ „Хорце“.

Тържеството бе организирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Празникът завърши с кръшно хоро на площада.

По време на цялото тържество на пост пред паметника бяха шестима младежи – знаменосци и асистенти от ОУ „Васил Левски”и НПТГ „Шандор Петьофи”- Разград. Знамената, които те носеха, бяха копие на бойното знаме на 19-ти пехотен полк и знамето на Областната организация на СОСЗР – Разград.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна и Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.