В събота – бонбони за смет на децата – на три места в Разград

В три пункта в различни райони на Разград в събота, 29 април, ще се разменят бонбони срещу събрани от обществени места боклуци, съобщиха от пресслужбата на местната администрация

Акцията „Бонбони за смет“ е насочена към децата и е част от традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград. Пунктовете, където момичетата и момчетата първо ще получат ръкавици и торби, а след това ще могат да ги предадат пълни с боклуци, ще са: до сградата на Община Разград и приемната на РПУ в жк „Орел“; в градинката до хотел „Централ“ и в градинката до обръщалото в квартал „Абритус“ (Водна централа). Ще “отворят” в 9,00 ч. и ще работят докато свършат общо 300-те торбичките с лакомства. В тя  ще има и талончета за томбола с награди, която ще се тегли на 9 май от 16,30 ч. пред Общинския културен център (Новия театър). Тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите в пролетното хигиенизиране по категории: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие.

Тегленето на томболата и награждаването са част от кампанията на Община Разград и Областния информационен център „Дни на Европа“, която включва още: колоездачна обиколка, конкурс за детска рисунка на асфалт, концерт на талантливи деца от Разград и на Тото и Лъчо от група „Скандау“.

/e-Razgrad/

Hits: 129

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.