В София шофиращите след употреба на наркотици се оказаха повече от пияните

В София шофиращите след употреба на наркотици са повече от пияните, показват резултатите от първите шест дни на специализираната полицейска операция, разпоредена от премиера в оставка Кирил Петков в четвъртък. Това съобщи днес пред Би Ти Ви директорът на софийската Пътна полиция комисар Тенчо Тенев.

Той обяви, че до момента има 22 доказани такива случая, а още 20 души са отказали тест на място, което обикновено е знак, че и те са употребили наркотици, преди да шофират. Тенев каза още, че 30% от проверените в София са се оказали дрогирани. Обяснението за тази изненадваща тенденция може да се търси във факта, че досега проверки за наркотици на пътя се правят сравнително рядко, тъй като тестовете са по-малко, а самото тестване излиза по-скъпо.

Що се отнася до пияните шофьори, до момента рекордът е поставен снощи от мъж на 33 години. При него проверка с дрегер е отчела 5.11 промила алкохол. Чака се резултатът от кръвната проба. За момента номерата на автомобила на мъжа са свалени, а той е задържан.

Обобщените данни на МВР от специализираната операция до 16 часа вчера показват 9137 проверени моторни превозни средства, съставени 2467 фиша и 723 акта за различни нарушения. Установени са общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 шофьори.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.