В Разград дискутираха фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи

Разград домакинства на дискусионен форум на тема “Фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи”, организиран от КНСБ.

Участваха представители на бизнеса, Общинската и Областната администрация и хора на наемния труд. На форума присъства и вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.

Въпросът за използването от служителите на социалните мрежи през работно време има много аспекти, стана ясно по време на дискусията по темата. През работното време е налице голям информационен обмен, по време на който служителите имат достъп до снимки, видеоклипове и друг материал, касаещ дейността на фирмите. Така служителите могат да споделят търговски тайни с конкуренти, да извършват онлайн престъпления с търговската информация, да навредят на структурата, в която работят.

Необходимо е въвеждането на правила за работа с телефони и компютри през работно време, която да защитава интересите на работодателя, без да накърнява правата на работника, бе коментарът по време на дискусията. Необходим е също един балансиран вариант за употреба на телефони и компютри, при което да няма директна забрана за ползване на телефони в работно време, но достъпът за бъде балансиран чрез съответните правила. Разгледан бе скандинавският опит в това отношение, при който е налице споразумение между синдикати и работодатели относно това каква информация не трябва да бъде споделяна в социалните мрежи.

От КНСБ обявиха и стартът на събирането на подписка за спиране на злоупотребите със сумарното работно време. По време на форума бе коментирана и темата за стреса на работното място.

/e-Razgrad/

Снимка: kiss13.net

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.