В Разградско: противоепидемични мерки за един месец срещу COVID-19

Временни противоепидемични мерки срещу разпространението на  COVID-19 влизат в сила от утре /22.07.2022 г./ в Разградско, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Мерките ще останат в сила до 22.08.2022 г. включително. Заповедта за въвеждането им е на Министерството на здравеопазването, като документа е съгласуван с Главния държавен здравен инспектор. Решението е взето след изчисления на база множество данни, касаещи разпространението на болестта в област Разград.

Носенето на маски в лечебни заведения, аптеки, дрогерии и оптики, в социални домове и градския транспорт става задължително. Задължително е и спазването на спазването на дистанция от 1,5 м. на обществени места, където има струпване на хора, включително в търговски обекти и други закрити пространства, като там е задължително да има и дезинфектанти.

Със заповедта са запознати директорът на ОД на МВР, кметовете на общините и областния управител – за създаване на необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Разград. Заповедта е публикувана на на интернет страницата на Регионалната здравна инспекция – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.