В клуб „Дебати“ анализираха агресията

Вторият дебат на отборите от гимназисти, част от дискусионен клуб “Дебати-Разград”, премина при небивал интерес с над 70 гости и нови желаещи да се включат в клуба.

По провокативната тема „Да преборим агресията сред младите хора с твърда ръка“ дебатираха 10 гимназисти между 14 и 17 години.

„За нас е чест да работим с тези интелигентни, млади хора, които с всеки следващ дебат подобряват своето представяне и комуникационните си  умения“, споделиха организаторите.

И двата отбора –  на Правителството и Опозицията, бяха изключително добре подготвени в насока риторика, право и криминология. Статистики, представяния и проучвания бяха само част от предварителната подготовка за състезанието. Публиката, в ролята на народни представители, взе дейно участие с попълването на анкети карти и задаването на допълнителни въпроси към дебатьорите. Оформящото се гражданско общество на младите хора в Разград беше изтъкнато като най-големия им успех. Това сочи и статистиката на общата аудитория от участници, публика и зрители, които наблюдаваха дебата на живо в Интернет, която се е увеличила двойно.

В края на дебата модераторът и главен организатор Момчил Костадинов съобщи новината, че започва оборудването на физически клуб на „Дебати-Разград“, където ще се провеждат обученията и срещите на клуба. Място, на което всички дебатьори ще имат възможност да се срещат и общуват, да тренират и да развиват своите умения.

От клуб „Дебати-Разград“ благодарят на съмишлениците от фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и фондация „Америка за България“, с чиято подкрепа се реализира пилотният проект.

/e-Razgrad/

Hits: 3

One Reply to “В клуб „Дебати“ анализираха агресията”

  1. Браво на децата. Бях на дебата, получу се супер. Дано продължават вде така с тази инициатива 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.