В името на рекорда: шестима са новозаразените в Разградско с COVID-19

От РЗИ – Разград признаха за разминаването в данните от вчера на РЗИ – Разград и Националната информационна система на броя заразени от COVID-19

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 25.06.2020 г. са регистрирани шест нови потвърдени случаи на COVID-19 в Разградско. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация

Първият случай е на мъж на 44 г. от село Къпиновци.  Потърсил медицинска помощ на 24.06.2020 г. в разградската болница. Придружаващо му заболяване е хронична сърдечна болест.

Вторият заразен е мъж на 55 г. от Вазово. И той от 24.06.2020 г. е в разградската болница. И той е с хронична сърдечна болест.

Заразена е и жена на 61 г. от Китанчево. В разградската болница е от Потърсила е медицинска помощ на 24.06.2020 г. Придружаващи заболявания: хронична сърдечна болест, хронично обструктивна белодробна болест.

Четвъртият случай е на мъж на 78 г. от Гороцвет. Приет в отделение по неврология разградската болница на  24.06.2020 г. След положителен PCR тест за COVID-19 у преместен на следващия ден в инфекциозното отделение. Придружаващи заболявания: застойна хронична сърдечна недостатъчност, аортна стеноза и абсолютна аритмия при предсърдно мъждене. Състояние след прекаран инсулт.

Петият е мъж на 39 г. от Исперих. Потърсил медицинска помощ на 25.06.2020 г. в болница „Медика“ – Русе. Не съобщава придружаващи заболявания.

Последният установен вчера заразен е мъж на 55 г. от Разград. Приет е в инфекциозното отделение на разградската болница. Той е придружаващи заболявания.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 59, от тях активни 34. Един оздравял  – жена на 69 г. от гр. Разград. На стационарно лечение са 13 в                   МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Разград, от които един е интубиран. Седем  пациенти са на стационарно лечение в „Медика“ – Русе“ и четирима в „Канев“ АД – Русе.

Общ брой поставени под карантина – 305.

Икипи от РЗИ – Разград продължават масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки. На 25.06.2020 г. са проверени общо 43 обекта.

Днес екипите правят проверки на територията на Разград и община Исперих.

Във връзка с публикации в някои медии, РЗИ – Разград съобщава, че на територията на град Разград не е издавано предписание за затваряне на лечебно заведение и на аптека, заради COVID-19. РЗИ – Разград е издала предписание за затваряне на аптека в срок от 48 часа, за извършване на крайна дезинфекция, който вече изтече. Към днешна дата на територията на Разград няма затворено лечебно заведение или аптека.

РЗИ – Разград съобщава още, че разминаването в данните от вчера на РЗИ – Разград и Националната информационна система на броя заразени от COVID-19, е поради късно потвърдена проба за положителен PCR тест и данните не са били вкарани в системата. Случаят е бил съобщен по телефона.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.