В дните по Великденските празници –  почти 200 автоджигити вътре в населените места

Близо 140 наказателни документа са съставени на неизрядни шофьори по време на Великденските празници в Разградско, съобщиха от пресслужбяата на ОД на МВР.

В хода на специализираната полицейска операция в дните от 13 до 17 април са засечени 238 нарушения на скоростните режими, от които 195 са извършени в населените места.  Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 118 фиша и 21 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи. Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и един – след употреба на наркотични вещества. Девет водачи са глобени, затова че са билибез колани, трима – за неправилно изпреварване, други трима – за неспазване на пътните знаци и маркировка, а двама са ползвали мобилните си телефони по време на управление на МПС. В хода на акцията са проверени 507 превозни средства и 630 лица.

От 17 април стартира операция „Скорост“ по линия на ROADPOL. Контролните действия ще продължат до 23 април. Само за ден установените нарушения на скоростните режими са 59. От тях 38 са засечени извън населените места.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.