В Гецово дрогиран опита да избяга от полицията, в Исперих задържаха друг шофьор с наркотици зад волана, а в Свещари мъж държал у себе си канабис

28-годишен мъж от село Гецово е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 00.05 часа на 1 юли с управлявания от него автомобил „Пежо 206“ мъжът попречил на служителите Областната дирекция на да изпълнят задълженията си, като не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал. Малко по-късно водачът е установен и задържан в РУ-Разград. В хода на проверката се оказало, че той шофира след употреба на наркотици. Направеният „Drug test“ реагирал положително на амфетамин и метаамфетамин. Взета е и кръвна проба за изследване. По случая са образувани две досъдебни производства.

А в Исперих лек автомобил „Мерцедес С 180“ е спрян около 12.30 часа на 30 юни. В хода на проверката е установено, че 43-годишният водач от село Църквица, област Шумен шофира след употреба на дрога. Тестът с „Drug check“ реагирал положително на кокаин. Мъжът отказал кръвна проба. Задържан е в РУ-Исперих.

Досъдебно производство за притежание на наркотици е образувано и срещу 30-годишен мъж от село Свещари. Около 20.20 часа на 30 юни при полицейска проверка в Исперих е установено, че криминално проявеният мъж държи у себе си суха растителна маса, която при тестване реагира на канабис.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.