Вълчиците 12 години грабнаха среброто на републиканското първенство

Момичетата до 12 години с уверена и красива игра показаха, че са сред най-добрите отбори в България! Те заеха второ място след зрелищен финал срещу Рилски спортист, завършил 63:57 точки за домакините от Самоков.

За пръв път в Разград пристига купа от републиканско първенство в женско направление, след силен турнир, в който момичетата допуснаха загуба само от отбора на Самоков. Този факт е показателен за страхотния потенциал и спортна форма на състезателките, водени от Пенко Велчев и Златина Здравкова. Те тренират интензивно вече 4 години и изградиха отбор, в който амбицията доминира.

“Сребърните медали са логичен резултат от труда ни, от отдадеността на момичетата, на техните семейства, на които сме безкрайно благодарни! Горди сме, че имаме шанса да прославим Разград и да дадем пример на нашите състезатели в какво се измерва успехът. А той не е скрит в медала, в купата – а в това, че сме заедно и преследваме мечтите си стъпка по стъпка. Така е и в живота!  Ако нямахме подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” нямаше да можем да работим с такъв размах. Благодарим и на “Семпе Груп”, “Амилум България”, “Политрафик” и “Дин пропъртис”, които ни подкрепиха безвъзмездно, за да участваме в тези финали”, споделят от клуба.

В същото време в Ботевград и момчетата до 12 години от клуба се борят за своето място сред 12-те най-добри отбора във финалния турнир. В неделя в 09:00 ч. те ще се изправят срещу пловдивския „Академик Бултекс 99“ в мач за петото място. От клуба пожелават успех на момчетата. Всеки желаещ може да наблюдава мача в страницата на Bulgarian Basketball Federation в YouTube.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на „Вълци-Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.