Вълчетата от глутницата – шумна тумба от щастливци

РОДИТЕЛИТЕ НА МОМИЧЕТАТА И МОМЧЕТАТА ОТ БАСКЕТБОЛНА ШКОЛА: ДЕЦАТА СА МНОГО ДИСЦИПЛИНИРАНИ, ОРГАНИЗИРАНИ, В ЧУДЕСНА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА СА, ИМАТ МНОГО ПРИЯТЕЛИ И ИСКРЕНО СЕ ЗАБАВЛЯВАТ НА ИГРИЩЕТО

През есента на 2018 г. едно явление събра деца от различни училища и ги обедини в обща кауза. Нов баскетболен клуб започна работа в Разград със заявка да възроди баскетболната традиция в града. Към днешна дата за много деца баскетболът е начин на живот, съотборниците им са най-добри приятели, а тренировките и състезанията с екипа на „Вълци-Разград“ са ежедневие, без което не могат.

Вече три години треньорите от „Вълци-Разград“ с неизменната подкрепа на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“ работят усилено с ученици – за да бъдат малките състезатели по-здрави, по-уверени, по-целенасочени, да открият своите безкрайни възможности, породени от мечтите им. Как и дали са се променили през този период попитахме родителите на онези състезатели, които тренират най-дълго.

Те споделят, че децата им са станали по-отговорни, целенасочени и дисциплинирани, заради тренировките, организират по-добре програмата си, вместо да губят часове пред екрана на устройството. С радост споделят и чудесната физическа форма, в която са децата и факта, че боледуват по-малко и по-рядко, откакто спортуват активно. Екипната работа в отбора прави впечатление на всички родители – те считат, че децата им са станали по-сплотени, с грижа и мисъл за другите, като баскетболът е сред любимите им занимания през деня.

Разбираемо и родителите са безкрайно отдадени на идеята, с разбиране отделят време и средства и признават, че за този период са станали близки и с другите семейства. „Вълците събират и обединяват, клубът е една голяма общност“, според изразените мнения. И децата, и родителите, и треньорите са открили нови приятели по между си, а някои дори и от други градове, благодарение на феномена спорт, който носи несравними емоции. Именно емоциите пазят родителите като най-скъпи спомени, свързани с баскетбола. Победите на силния отбор на Силистра, финалите в Ботевград, когато момчетата биха Балкан насред тяхната зала, класирането в елитната група на момичетата, въпреки че са по-малки са сред най-запомнящите се мигове. Удоволствие е за всички, които могат да наблюдават тренировка, контрола или мач, определят гледката на децата след тренировка като „шумна тумба от щастливци“. Не може да се даде по-добро описание на емоцията, ентусиазма, енергията и щастието от споделения успех – тази енергия между децата е наистина заразителна.

Родителите споделят, че за тях запомнящ се е всеки миг, в който виждат детето си щастливо и устремено да даде най-доброто от себе си. Затова и са щастливи, че клубът съществува и успява да обезпечи децата във всеки аспект, а треньорите са безкрайно отдадени на работата си. Заедно със спонсори, община, приятели и съмишленици в баскетболната кауза, Вълците започват четвърта състезателна година, а родителите със задоволство отбелязват, че на база впечатленията си от другите клубове, малко са тези, които в тези трудни времена успяват да осигурят базовите нужди на децата – от екипировка през обезпечаване на състезания. Затова и не малко от родителите даряват свои средства в подкрепа дейността на клуба. Според общото мнение липсва само адекватна на нуждите на клуба зала, в която да се разгърне потенциалът на настоящите отбори, които от този сезон се борят в първенствата в рекордните 11 възрастови групи, както и още повече деца от града да се потопят в магията на баскетбола.

От клуба споделят, че вратите им са отворени за всеки състезател, който покаже, че има желание да играе баскетбол и да се включи в отбора. От тази година и деца, родени през 2012, 2013 и 2014 г., могат да се запишат в най-новите отбори, които ще се състезават в баскет фестивалите. Всеки желаещ може да се свърже с клуба на www.facebook.com/WolvesRazgrad/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.