Възобновена е Ученическа волейболна лига от есен 2020

Днес, след отпадане на някои ограничения заради пандемията от COVID-19, се възобнови първенството на от есента на 2020 г., съобщи главният организатор Здравко Душков.

Надпреварата е под надслов “Обичам волейбола“ по проект, финансиран от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ с председател Стефан Томов. Всички срещи ще се състоят в новата спортна зала на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, а началния сигнал ще даде Пейчо Георгиев,  директор на гимназията.

Организаторите припомнят, че първенствата на Ученическата волейболна лига, учредена по инициатива на Сашо Панчев и учителите по ФВС  от горен курс на обучение, се провежда единствено в Разград по вече от 11 години. Този отложен есенен кръг ще се проведе на 21 и 22 юни 2021 г., а всички награди, купи, медали, волейболни топки, електронни часовници са подсигурени от Фондацията. За да се проведат според всички изисквания състезанията, ще съдействат и партньорите: РУО –Разград, Областният информационен център с управител Юлиян Данаилов и най- вече учителите по физическо възпитание и спорт: Красен Кръстев, Милена Стоянова, Маргита Терзиева, Айшегюл Ахмедова, които са треньори на отборите.

 

Ето и програмата:

понеделник 21.06., 14:00 ч. – девойки: ПГПЧЕ  – ППМГ , 15:00 ч. УСШ „Руси Бухтев“ – ППМГ, 16:00 ч. УСШ  – ПГПЧЕ. След този мач ще е и награждаването в тази група. От 17:15 ч. започват срещите на юношите: ПГПЧЕ  – ПГИ. Във вторник: 15:30 ч. НПТГ – ППМГ, а от 17:00 ч. е финалаът между победителите, след което е и награждаването. До състезанията в залата се допуска и публика, но задължително всички трябва да бъдат с маски.

Главен съдия на всички срещи ще бъде Деян Маринов, съдия републиканска категория. Той бе страничен съдия и съдейства с точните си отсъждания за победите на  националния отбор – жени и спечелването на шампионската титла на Европейската златна лига, финалите на която бяха в „”Монбат арена” в Русе“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.