Въвеждането на тол-системата остава за 1 март 2020 г.

Крайният срок за въвеждане на търговската експлоатация на тол-системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 г. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, цитиран от “Фокус”. Ненков каза, че днес е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, който касае тол-системата.

От 16 август. по сега действащата нормативна уредба трябваше да започне т.нар. търговската и техническа експлоатация за системата за тежкотоварните превозни средства над 3.5 тона. Ненков обясни, че във връзка с притесненията, които са изказали превозвачите относно тарифирането, е взето решение от 16 август да се даде старт само на техническата част на системата, а не по-късно от 1 март 2020 г. да започне реалното събиране на таксите.

“Това го правим в унисон с проведените срещи с превозвачите, за да се намери необходимият консенсус за тарифирането, както и за обхвата на пътищата”, обясни Ненков.

“Това е краен срок, в който, ако системата заработи технически на достатъчно добро ниво и ако се постигне по-бързо необходимият компромис между двете страни, то тя може да стартира и много по-рано от тази дата. Но за всеки случай сме дали един краен срок, който няма да бъде повече удължаван”, подчерта Ненков.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.