Втори ден родителите не пускат децата си на училище в Езерче

СЕЛОТО НАСТОЯВА ДИРЕКТОРКАТА ДА НАПУСНЕ, ТЯ ОТКАЗВА * КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЦАР КАЛОЯН ДАУД АЛЯОВЛУ ДНЕС Е В СОФИЯ – ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ РАЗГРАДСКИТЕ ДЕПУТАТИ И ОТ ПРОСВЕТНОТО МИНИСТЕРСТВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНА НА КАЗУСА

И днес училището в цар-калоянското село Езерче остана пусто. Но не заради коронавируса, а защото родителите на 61 деца в местното основно училище „Свети Паисий Хилендарски” не ги пращат в класните стаи.

Не очаквахме, че ще изпълнят заканата си да не пуснат децата си на училище, коментира за e_Razgrad.bg уникалната за страната ситуация началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков.

„Подписката, в която родителите заявяват недоволството си от работата на директорката Зюлейха Карман и настояват за нейната оставка, е внесена в Регионалното управление на образованието още в средата на лятото“, каза  кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу. Според него 50-те семейства с деца в училището няма да ги пуснат там и утре и вдруги ден… докато директорката не напусне.

Те не са съгласни с методите на управление и посочват в подкрепа на искането си за оставката й слабите резултати от външното оценяване по математика – 50% миналата година.

В петък в училището е имало родителска среща, на която на директорката е било отново ясно заявено, че в първия учебен ден деца в училището няма да има, ако тя все още не си е подала оставката.

Шефът на РУО Ангел Петков потвърди, че при него има подписка с 64 имена. След като вчера станало ясно, че в първия учебен ден в училището няма деца, той провел срещи и разговори с директорката, кмета на селото, кмета на Цар Калоян, председателят на ОбС в Цар Калоян. Днес експерти от РУО са на проверка в Езерче, очаква се утре да има официално становище по проблема.

И областният управител Гюнай Хюсмен чрез двата си заместници посредничи за разрешаване на ситуацията.

А кметът на община Цар Калоян Дауд Аляоглу днес е в София заради случая в Езерче. Ще търси съдействие от разградските народни представители и министъра на образованието и науката съдействие за разрешаване на казуса.

Зюлейха Карман е директор на училището в Езерче от началото на юли 2018 година след спечелен конкурс.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Втори ден родителите не пускат децата си на училище в Езерче”

  1. Прости хора избират прост кмет, който назначава прости администратори и от там директорката изпростява от простотията на децата наследили простите си родители затова просто нивото им е ниско и представянето незадоволително. Ама прости ли са, че не вдяват следното: за повече от 50% просто няма шанс след като просто не говорят български, не разбират преподавателите, колкото и просто да обясняват, вкъщи никой не се занимава с тях и просто простотията е безгранична.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.