Втора награда за 13-годишния Мартин Вълчинов в национален космически конкурс

Лично първият български космонавт ген. Георги Иванов връчи наградите в XXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, съобщиха от Центъра за ученически техническо и научно творчество.

Церемонията бе организирана от Фондация „Еврика“ и се проведе в  Националния политехнически музей – София. Сред наградените ученици бе Мартин Стоянов Вълчинов, класиран на второ място в раздел „Космически модели и макети“ за изработения макет на тема „Космосът през моите очи“.

Мартин е възпитаник на инж. Младен Димитров – ръководител на клуб „Конструиране и моделиране“ при ЦУТНТ – Разград. Той е на 13 години и вече втора учебна година усилено се готви за състезания, изложби и конкурси в клуба. Основата за неговата подготовка е получена като участник в клуб „Авиомоделизъм“ със същия научен ръководител.

Националният конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Той се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.