Времето ще е предимно слънчево и топло за сезона

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и топло за периода.

Преди обяд на много места в равнините и котловините ще е с ниска облачност или мъгла. В повечето райони ще е почти тихо. Над по-голямата част от поречието на Дунав и в отделни котловини ще се задържи облачно и мъгливо през целия ден и там максималните температури ще останат под 8. В останалите райони преобладаващите ще са между 10 и 15 градуса, в София – около 10.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност или мъгла.  Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 9-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е слънчево и топло за периода. Ще духа до умерен западен, по най-високите върхове – временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9, на 2000 метра – около 3 градуса.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили до умерен, с него ще проникне сравнително студен въздух и през следващите дни дневните температури слабо ще се понижат. Мъглата ще се разсее, но облачността ще се увеличи. Вероятността за валежи е малка. В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен, облачността ще намалее. Минималните температури ще са близки до 0, максималните в по-голямата част от страната – между 7 и 12 градуса.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.