Вицепрезидентът Илияна Йотова открива Националния фестивал „Като звездите“

Президентът на Република България Румен Радев изпрати поздравителен адрес за откриването на Националния фестивал „Като звездите“, на който Разград е домакин утре, 25 юни. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

„В голямото разнообразие на традиционни културни изяви в страната, това събитие се откроява с уникален замисъл и стойност, отправя вдъхновяващи послания. Дава ценен пример. Убеден съм, че сред поредицата градове, които през годините с радост и отговорност посрещат децата от „Вега“, гостоприемният Разград ще ги спечели като красиво и уютно място, превърнало се в тяхна любима сцена за изява.“. С тези думи се обръща държавният глава към кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и към председателя на Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега” Ирена Анастасова.

„Скъпи деца, бъдете смели и уверени в своята най-голяма дарба. Тя е да печелите нови приятели, които ви подкрепят, аплодират изпълненията ви и имат нужда от вашите щастливи усмивки,“е обръщението на президента Румен Радев към участниците в националната проява.

Заради участието на държавния глава в заседанието на Европейския съвет в Брюксел днес и утре, Вицепрезидентът Илияна Йотова ще представлява президента Румен Радев на откриването на Националния пътуващ детски фестивал „Като звездите“. Фестивалът привлича общественото внимание към заложбите и талантите на децата, лишени от родителска грижа и предоставя възможност на деца в неравностойно положение да повишат своята социална адаптивност и да преодолеят чувството на изолираност от обществото.

Фестивалът „Като звездите“ се организира от Сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти-Вега” – Варна с председател Ирена Анастасова. Всяка година се случва в различни населени места, тази година 11-то издание е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на Разград Денчо Бояджиев.

Във фестивала с музикални изпълнения ще участват близо 240 деца от цялата страна, от различни социални и образователни институции от: София,  Велико Търново, Благоевград, Търговище, Шумен, Силистра, Павликени, Брезово, Ботевград и други. Разград ще бъде представен от потребители на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ и Комплекса от центрове за деца без увреждания, както и от изпълнители от: Музикалната школа “Илия Бърнев” към “Развитие”, както и класа по поп пеене, Младежкия духов оркестър и Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца.

Фестивалът няма конкурсен характер. Откриването е в 12.00 ч. на 25 юни на площад „Независимост“ пред Общинския културен център, там ще са и концертните изяви на участниците.

Фестивалът е еднодневен, след представянето си участниците получават грамоти и сувенири, които са осигурени с финансовата подкрепа на фирми от Разград: „АДМ-Разград“(бивше „Амилум“), „Антибиотик – Разград“, „Агрохимконсулт“, „Биовет“, „Пилко“, „Млин-97“,  „Терамаркет“, “Кристера-агро”.

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.