Видеонаблюдението и състоянието на сградите на МВР – акценти в срещата на кмета с новия директор на полицията в Разград

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна с новия директор на ОД на МВР – Разград старши комисар Константин Костов.

Срещата бе опознавателна след назначението му от 1 февруари на поста. В срещата участваха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, както и началникът на РУ на МВР – Разград главен инспектор Станимир Станев.

Денчо Бояджиев поздрави старши комисар Костов за назначението и му пожела успешна и ползотворна работа на този пост. И двамата декларираха намерения доброто взаимодействие между двете институции да продължи.

Обсъдени бяха актуални въпроси от сътрудничеството между Община Разград и ОД на МВР, сред които видеонаблюдението и пътната безопасност. Коментирана бе и възможността за кандидатстване с проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административните сгради, които ползва дирекцията и които са общинска собственост. За тази цел предварително трябва да бъде извършено енергийно и техническо обследване на сградите, за финансирането на тези дейности старши комисар Костов заяви, че ще търси подкрепа от вътрешното министерство.

В отговор на въпрос на заместник-кмета Добрин Добрев главен инспектор Станимир Станев увери, че е започнала работа по проверката относно сигнала за нерегламентирано сметище в района на полигона на СБА и Община Разград ще бъде уведомена за резултата от проверката.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.