Вече свърши хубавото време: идват дъжд, студ и сняг

Днес се очакват валежи, на места временно ще са интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевични бури.

Вятърът в Източна България и районите, разположени северно от планините, ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло, с минимални температури в по-голямата част от страната около и над 10°, а максималните ще са от 10-11° в крайните западни райони до към 18° в югоизточните.

Жълт и оранжев код за значителни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата страна. В областите Благоевград, Смолян и Кърджали е обявен оранжев код за опасно време. Жълт код за потенциално опасно време е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област, Перник и Кюстендил.

През нощта срещу понеделник и през първия ден от новата седмица от северозапад ще нахлува студен въздух, температурите бързо и значително ще се понижат. Със застудяването на места в Северна България и високите полета в Западна в следобедните часове дъждът ще премине в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка. В южните и източните райони ще продължи да превалява дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина – силен северозападен вятър. Във вторник ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Вятърът ще отслабне.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.