Вежди Рашидов оглави Народното събрание

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент. Той бе номиниран от ГЕРБ, ДПС, БСП и “Български възход”.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиха, че съм се отказал да стане председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години искаше ми се да се отдам на внуците ми. Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, каза той.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние ме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.

„Намалете ерченето, не ви помага, пречи ви, вие сте големи мъже, намалете липсата на разум. Снощи ми звъня Христо Стоичков, плачеше след това изказване и последната му дума на този велик българин беше – „Върни се бе, хората те обичат“. Накарайте с поведението си хората да ви обичат и не се дръжте като хора между отделните партии все едно едните са прокажени. Всички тук сте легитимни български граждани. Не сатанизирайте нито една група, не обиждайте и ДПС, те са българска партия и не обиждайте българите от турски произход. Не се делете, ние всички имаме недостатъци“, призова той.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.