„Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”.

Започна традиционната акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Целта е да се ограничат предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия с деца през ваканционните летни месеци.
До края на учебната година пътните полицаи ще осъществяват ефективен контрол в районите на учебните заведения и ще следят за нарушения, застрашаващи сигурността на подрастващите и техните родители и близки. Планирани са специализирани полицейски операции в дните на официалното закриване на учебната година за прогимназиалния и гимназиалния курс.
Съвместно с Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”, Регионалното управление на образованието и училищните ръководства са набелязани съвместни действия за обезпечаване на сигурността на децата, които ще участват в организирани екскурзии. Създадена е организация за извършване на инструктажи на водачите, проверки за употреба на алкохол и наркотици и контрол върху техническото състояние на автобусите. При установяване на нарушения ще се предприемат съответните законови мерки.
Активният контрол ще продължи и през месеците юли и август. Ще се следи за неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца, шофиране от неправоспособни водачи, използване на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.
През месеците юни, юли и август 2018 г. в Разградска област няма регистрирани пътно-транспортни произшествия с деца на възраст от две до седемнадесет години. За същия период на 2017 г. са били регистрирани 2 тежки катастрофи, при които са ранени пет деца.От началото на 2019 г. е настъпило 1 автопроизшествие с дете и то е загинало. Тежкият инцидент стана 14 април около 02.50 часа по пътя Исперих – село Свещари. Тогава лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от 17-годишно момче, се заби в дърво. На място загинаха и детето, и 39-годишният му баща, предоставил управлението на колата.

e – Razgrad.bg

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.