Бягалият два пъти от полицаи шофьор без книжка остава в ареста

Окръжен съд – Разград потвърди определената от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 26-годишния Д.К, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Срещу него се води досъдебно производство по две обвинения за престъпления общ характер. На 6 ноември 2022 г. в Разград обвиняемият управлявал моторно превозно средство в срока за изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС. На същата дата и място Д.К. противозаконно е пречил на орган на властта – мл. инспектори към РУ на МВР да изпълнят задълженията си, като е нарушил разпореждането им да ги придружи до сградата на управлението,  за да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества. Той избягал от местопроизшествието. Открит е във ферма в Сеново и отново при залавянето му е направил опит да избяга.

Служебният защитник на обвиняемия поиска изменение на мярката „задържане под стража“ като необосновано тежка. По негово молба в съдебната зала бе разпитан и един свидетел – бившият работодател на подзащитния му.

След преценка на събраните до момента писмени и гласни доказателства, въззивният съд сподели основанията на Районен съд – Разград, с които на Д. К. е била определена най-тежката мярка за неотклонение. Според тричленния състав са налице кумулативно изискуемите предпоставки за определяне на първоначалния арест.

Определението, с което е потвърдена мярката „задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.