Бърза условна присъда за турчин от Великобритания за опит да подкупи катаджии със 100 лева

Бърза осъдителна присъда постигна Окръжна прокуратура – Разград по бързо производство срещу 43-годишен гражданин на Турция и поданик на Великобритания за това, че предложил и дал подкуп на полицейски служители в размер на 100 лева, за да не го санкционират за това, че управлявал автомобил без книжка, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

А.Ю. получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца и глоба в размер на 1000 лева. Тъй като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, делото беше разглеждано по реда на съкратеното съдебно следствие. Наказанието беше намалено с една трета – на 6 месеца „лишаване от свобода“. Изтърпяването на присъдата се отлага с изпитателен срок от три години.

От Апелативната прокуратура припомнят, че на 27 януари 2023 г. автомобилът на мъжа бил спрян за проверка. За да избегне налагането на санкции и свалянето на регистрационните табели на колата, защото няма валидно свидетелство за управление на МПС, 43-годишният водач дал сумата от 100 лева на проверяващите го полицаи от ОД на МВР – Разград. Незабавно те подали сигнал за случващото се. А.Ю. бил задържан, а малко по-късно и привлечен към наказателна отговорност.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 77

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.