БЧК подпомогна две пострадали при катастрофи деца

Две деца от Разградско, пострадали при пътнотранспортни произшествия, получиха днес парични средства от Дарителския фонд на БЧК.

Това се случи в залата на Секретариата на Областния съвет на БЧК, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Двете деца са на 4 и на 14 години, по-малкото е от Разград, а по-голямото – от  Сушево. Малчуганът е бил блъснат от лек автомобил до детската градина в Разград, която посещава. Тийнейджърът е бил ударен от лек автомобил на пешеходна пътека, отново в Разград. Момчетата са получили различни фрактури, комоцио и психически травми. Семействата  получиха по 600 лв. Средствата са предназначени за лечение и възстановяване.

Главният секретар на областнтаа администрация Михаил Тодоров заяви, че институцията, която представлява, работи активно по различни инициативи за превенция на ПТП. „Въпреки това се случват инциденти с деца и е важно, че семействата получават подкрепа от Фонда“, каза той.

Директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова информира родителите на пострадалите деца, че при необходимост могат да разчитат на психологическа помощ. Тя отчете, че от създаването на Фонда досега са били подпомогнати 21 деца от областта.

Под мотото „Да опазим децата на пътя” партньорите във Фонда набират средства чрез съвместни благотворителни инициативи, които два пъти годишно – за Деня на детето и преди Коледа, предоставят на семействата на пострадалите деца. От създаването на Фонда на 1 юни 2005 г. досега БЧК е предоставил 569 677 лв., с които са подпомогнати семействата на 966 деца от цялата страна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.