Бургаски лекари спасиха дете със забита в главата градинска ножица

Уникална операция в Бургас. Лекари успяха да извадят от главата на 7-годишно момче градинска ножица с острие дълго 70 сантиметра. Ножицата е пробила бузата на детето и е опряла в черепа.

7-годишният Атанас живее с още шест братя и сестри в бургаския квартал Ветрен. Родителите му гледат коне и крави срещу заплащане. Инцидентът с детето се случва навръх Великден. Според родителите му момчето е паднало върху инструмента докато играело в градината. Момчето разказа, че помагало на по-големите си братя.

В шок от гледката били и лекарите в бургаската болница, но бързо сформирали екип за сложната операция, която в крайна сметка спасява живота на детето. На малкия пациент му предстои дълго възстановяване.

Репортер на БТВ се включи и на живо от Бургас, за да се срещне с лекарския екип извършил операцията.

Гледката наистина беше фрапираща. Все пак шокова зала е мястото, където постъпват най-тежките случаи, но отваряйки се вратата и виждайки носилката и тялото на детето, от чието лице стърчи един огромен инструмент, наистина е нещо, което никой не очаква. Това коментира неврохирургът д-р Светослав Тодоров, който е бил дежурен в шокова зала, когато е постъпил 7-годишния пациент. Все пак екипа се мобилизирахме бързо – започнахме с проверка на основните жизнени показатели и с оценка на неврологичния статус. За щастие детето беше в ясно съзнание, беше контактно и адекватно, с добро спонтанно дишане.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.