БСП сменя Таско Ерменков като водач на листата в Разград

На изборите на 4 април “Позитано” 20 заложи за водачи на листи и пет-шест нови лица.

Сега се очаква някои от водачите да запазят местата си, но други от районите с лоши резултати – без депутат или с един мандат в голям район, да бъдат сменени, пише dnevnik.bg. В списъка за смяна според социалисти са водачите Разград (сега Таско Ерменков), Хасково (сега Велизар Енчев), в Кърджали (сега Петя Михалевска) и др. Има критики и към резултатите в Благоевград, Враца и Смолян.

Предстоят три закрити заседания в три седмици на Националният съвет на БСП, за да подготви партията за изборите. Предстоят смени в тясното ръководство – Изпълнителното бюро, в предизборния щаб и на водачи на листи в регионите с лоши резултати на 4 април, както и приемане на план за действие за предсрочните избори на 11 юли.

Първият пленум е днес като се очаква лидерът Корнелия Нинова да направи анализ на предизборната обстановка и да предложи план за действие на база на анализа на резултатите от 4 април. На “Позитано” 20 признават, че са претърпели тежка загуба и дори питаха структурите по места за слабите моменти. Според социалисти се очаква да се предложи кампанията да се води на лъчове, да се планират повече срещи по места с хората и др. Не е известно какви средства партията ще успее да вложи в агитация, тъй като вече похарчи голяма част от субсидията за предишните избори, смятат партийци. Днес трябва да бъде избран нов предизборен щаб.

На втория пленум (на 22 май) ще се утвърдят водачите на кандидат-депутатските листи, както и местата на гражданските кандидати и коалиционните партньори. Макар и според социалисти да е тръгнала нова процедура по номинации в партийните структури по места, водачи се очаква да се определят по волята на лидера и тясното ръководство.

На последния пленум (на 30 май) ще бъдат утвърдени местата на другите кандидат-депутати в листите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.