БСП сигнализира прокуратурата за безстопанственост и престъпление по служба при реализацията на проекта за облагородяването на „Орел“

Днес общинският лидер на БСП в Разград Добрин Добрев и общинските съветници Стоян Димитров, Елка Неделчева и Таня Тодорова внасят в Окръжна прокуратура сигнал за престъпление по служба и безстопанственост при реализацията на проекта по облагородяването на жк „Орел“.

Те очакват  държавното обвинение навреме и точно да установи кой е изготвил и утвърдил неправомерните критерии и методика за оценяване на предложенията за обществените поръчки, а и кой си е позволил да не се съобрази с направените уведомления и препоръки по тях от контролните органи в държавата.

Сигналът е заради финансовите санкции за близо 600 000 лева, наложени на Община Разград по проекта и потвърдените с пет съдебни решения на Административен съд – Разград финансови корекции. Дейностите в квартала са финансирани по ОП „Региони в растеж” с 5 948 844,51 лева. „Санкциите са в размер на 10% от общата сума, а плащането им задължително става от частта собствени приходи в общинския бюджет. Имаме сигнали, че има много грешки и при физическото изпълнение на дейностите по проекта и ако това е така, ще има още санкции“, каза за общинският съветник Стоян Димитров.

И припомни, че протести от страна на строителния бизнес и общински съветници спрямо критериите и методиката за оценяване на предложенията по обществената поръчка е имало още при старта на проекта, но общинското ръководство не се е съобразило с тях. А случващото се сега уронва доверието към държавата и сред участниците в процедурата, и сред всички хора в града, категоричен бе още Ст.Димитров.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.