БСП първа одобри водачите на листи, в Разград начело е Таско Ерменков

Таско Еменков е водач на листата за 45-то Народно събрание в 18-ти Разградски многомандатен избирателен район на предстоящите през април парламентарни избори.

Решението е от проведено днес заседание Изпълнителното бюро на БСП. Неговото и имената на всички водачи на листи в страната трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет. Сред избраниците на ръководството на левицата са икономисти, финансисти, юристи, лекари, както и други професии. Най-младият от кандидат-депутатите е на 31 години, а най-възрастният – на 68 години. 7 от избраните водачи ще са нови лица в парламента, а 23-ма вече имат стаж в Народното събрание.

Таско Ерменков е роден е на 4 октомври 1955 г. в София в семейство на военен офицер. През 1974 г. завършва Английска езикова гимназия в София и Московския държавен институт за международни отношения.

Работил е във ВТО „Трансимпекс”. Бил е и секретар в генералното консулство на България в Западен Берлин, отговарящ за сътрудничеството и кооперирането, а след това и директор на Агенцията по енергийна ефективност. Депутат от БСП в три Народни събрания. В 44-то е зам.-председател на Комисията по енергетика и член на Комисията по отбрана..

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “БСП първа одобри водачите на листи, в Разград начело е Таско Ерменков”

  1. Няма ли достойни местни социалисти,че спуснаха този парашутист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.