БСП-Велико Търново с най-много номинации за Корнелия Нинова, Лечева прави интрига на избора

ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА ПРЕДЛОЖИ ИЗБОРЪТ ДА ОТПАДНЕ, С КОЕТО ЛИШАВА СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ СТАРОПРЕСТОЛНИНАТА ОТ МНЕНИЕ

Отчетно-изборната конференция на БСП – Велико Търново продължава в атмосфера на интриги и разочарование за редовите социалисти.

За първи път в историята на партията социалистите ще избират пряко своя председател. Първият тур на вътрешните избори в БСП е насрочен за 12 септември, евентуалният втори тур ще е на 19 септември.

Точно поради значимостта на избора, конференцията във Велико Търново бе белязана от интриги в битката за лидерството. Народният представител Весела Лечева предложи да няма гласуване и всички номинации да бъдат изпратени в Националния съвет на БСП.

Пред BIG5 областният председател на БСП Петко Тюфекчиев определи това като прецедент, с който на практика се отнема правото на мнение на социалистите във Велико Търново. „Досега винаги сме имали правото на мнение, но с предложението на Лечева бяхме лишени от това право. Хората са много огорчени и разочаровани“, сподели Тюфекчиев пред медията ни.

Преди Весела Лечева да наложи решението си, основни партийни организации на БСП във Велико Търново дадоха най-много номинации за лидер на партията на Корнелия Нинова – 52 номинации. Следват Калоян Паргов с 6 предложения, Костадин Паскалев с 3, Кирил Добрев с 2, Дора Янкова и Крум Зарков – по 1.

В битката за председател на БСП – Велико Търново се състезават Стефан Антонов, Валерия Дончева, Михаил Михалев и Димитър Чолаков.

Вече е избран председателят на БСП – Свищов, съобщи за BIG5 областният председател на БСП Петко Тюфекчиев и това е Анелия Димитрова. В близките дни предстоят още няколко отчетно-изборни конференции в областта.

big5.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.