Броят на жертвите на атентата в пакистанска джамия нарасна на 89

Броят на жертвите на бомбения атентат в пакистанска джамия, чиято реална мишена беше полицията в град Пешавар, нарасна на 89, съобщиха властите, цитирани от ДПА.

“Най-малко 89 души са загубили живота си”, каза пред ДПА говорител на местните сили на реда. Поне десет от ранените са в тежко състояние, каза болничен представител. През нощта изпод развалините на рухналата стена и покрив на джамията бяха извадени още поне десет нови тела. “Повечето от жертвите са полицаи, има и духовни лица”, каза говорителят на силите на реда.

Атентатът е един от най-кървавите в Пакистан за последните години и беше извършен по време на следобедната молитва. Започна разследване за установяване на причините за пробива в сигурността, позволил да бъде извършено нападението.

“Това е атака срещу Пакистан”, каза премиерът Шахбаз Шариф. Засега никоя групировка не е поела отговорност за атентата в Пешавар, който се намира на границата с Афганистан. Нападението беше извършено на фона на нарастване на насилието и влошаване на средата на сигурност в Пакистан, отбелязва ДПА.

В миналото пакистанските талибани и терористичната групировка “Ислямска държава” са извършвали атентати срещу богомолци в джамии. Насилието нарасна след краха на водени с месеци мирни преговори между Исламабад и бойците на талибаните, укриващи се в Афганистан. Миналия месец при атентат с кола бомба в пакистанската столица загина полицай.

БТА

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.