Бор и чинари засадиха в Земеделската гимназия за Деня на Земята

Областният управител Гюнай Хюсмен и  кметът д-р Валентин Василев засадиха заедно два чинара и един бор в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство и хранително–вкусови технологии „Ангел Кънчев“ – Разград.

Събитието бе част от инициативите, посветени на Деня на Земята. Тържеството в училището започна с припомняне на историята на празника и традициите в гимназията за неговото отбелязване. Директорът на учебното заведение Венета Наковска приветства официалните гости на събитията, сред които бяха и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и старши експертът по професионално образование и обучение в Регионалното управление на образованието в Разград Елена Добрева.

След презентацията във фоайето на ПГССХВТ всички ученици и гости се отправиха към паметника на патрона на училището Ангел Кънчев, в близост до който бяха подготвени за засаждане два чинара и един бор, предоставени от Държавно горско стопанство-Разград.

Трите фиданки бяха засадени с помощта н ученици от училището. Гимназистите поеха ангажимент да поливат редовно трите дървета и да се грижат за тях.

Денят на Земята в Селскостопанската гимназия завърши с концерт на Капанския ансамбъл в залата на Общинския културен център.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.