Борис Джонсън: Как да преговаряш с крокодил, когато кракът ти е между челюстите му

“Как можеш да преговаряш с крокодил, когато кракът ти е между челюстите му – това е трудността, пред която е изправена Украйна. Много е трудно да се види как украинците ще преговарят с Путин, предвид изявената липса на добра воля.”

Това каза британският премиер Борис Джонсън по пътя към Индия. “Наистина не виждам как украинците могат спокойно да седнат и да постигнат някакъв вид договореност.”

Очаква се, че на срещите си с индийския премиер Нарендра Моди Джонсън ще се опита да го убеди да промени политиката си на неутралитет си по отношение на войната в Украйна, въпреки че, както самият той признава, Индия едва ли ще прекъсне дългогодишните си връзки с Русия.

Британският премиер предположи, че стратегията на руския президент е да се опита да завладее колкото се може по-голяма част от Украйна и да започне преговори от позицията на силата. Джонсън добави, че тази седмица някои световни лидери, включително и президентът на САЩ Джо Байдън, са откликнали на призива му да продължат да доставят оръжия на Украйна, включително артилерия, в момент, когато Русия засилва атаките си в източната част на Украйна.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.