Борисов: Ваксинирането ще стане като санирането

Министър председателят Бойко Борисов сравни ваксинирането със санирането. В началото хората бяха скептични към санирането, а сега кметовете не спират да звънят, за да се санира и в тяхната община. С ваксинирането постепенно ще стане същото, смята премиерът.

“Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовето само за това питат – кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини. В началото всеки се пита нужно ли е или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината и процентът ще го достигнем. Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% “за” ваксиниране”, заяви той по време на посещението си в столичната болница УМБАЛ “Св. Анна” .

Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка.

Борисов подчерта, че мерките са били навременни, точни и максимално щадящи свободата на хората и резултатите са видими – има спад и на заболеваемостта и на смъртността.

699 са ваксинираните вчера в четири части на страната. Най-много са ваксинираните в Пловдив, следват ги в София, Бургас и София област, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който е заедно с премиера.

Здравният министър каза също, че църквата подкрепя ваксинирането.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.