Бонбони за смет отново в Разград

Традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград започна в началото на седмицата.

Тя ще продължи до 29 април, включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации, съобщиха от пресслужбата на местната управа..

Последният ден от кампанията, също традиционно, ще е посветен на акцията „Бонбони за смет“, в която децата на града получават торбички с лакомства срещу събрания от тях боклук от обществени места. В торбичките ще има и талонче за томбола, която ще се тегли на 9 май. Тогава ще бъдат обявени и наградени и победителите в останалите категории от кампанията по хигиенизиране.

Категориите за класиране на участниците са: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. Наградите са предметни: за първо място 300 лв., на второ – 200, на трето – 100.

Заявки за материали за почистването – ръкавици и чували – може да се направят в „Опазване на околната среда“ в Община Разград – тел.: 084 618 186, а на телефона на сметосъбиращата фирма – 084 660 580 ,се приемат заявки за транспортиране на събраните отпадъци от териториите за обществено ползване в населените места.

Заповедта на кмета Денчо Бояджиев за организацията на кампанията е публикувана на интернет сайта на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 91

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.