Болницата в Разград вече има мобилен COVID фургон-филтър

Разградското болница „Свети Иван Рилски“ вече разполага с фургон фургон-филтър, където пациенти със съмнение за COVID-19 могат да бъдат тествани и преглеждани.

Контейнерът бе монтиран днес пред болницата. Той е с климатик и с радиатори за централно отопление. Оборудван е с всичко необходимо, за да изпълни предназначението си на приемен пункт, в който заболелите ще бъдат разпределяни в зависимост от тежестта на състоянието им.  Така болницата изпълни заповедта на здравния министър, според която такъв фургон трябва да бъде поставен пред всички държавни, университетски и областни болници. Крайният срок за изпълнение бе точно днес – 6 ноември.

Фургонът е осигурен със съдействието на областния управител Гюнай Хюсмен. Предоставен е безвъзмездно от италианската фирма „Макс Щрайхер“ и нейните партньори АРКАТ и „Прометей“. „Макс Щрайхер“ изгражда участъка от газопровода на територията на област Разград, в участъка от с. Студенец до Попово. Представителят на италианската фирма  Париде Педрини дойде лично за монтажа на съоръжението. „Това е най-малкото, с което можем да помогнем в този труден момент“, заяви Педрини. Той се ангажира „Макс Щрайхер“ да поеме и текущата поддръжка на мобилния пункт. От името на хората в Лудогорието Гюнай Хюсмен благодари за помощта. Той подчерта, че съоръжението ще улесни работата на медиците и ще е от полза за пациентите.

В пункта ще се правят антигенни тестове. Ако антигенният тест е положителен, пациентът се насочва към личния лекар, където ще им бъдат давани направления за за PCR тестове.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.