Болницата в Кубрат ще заработи нормално до няколко дни

„Болницата в Кубрат ще я има и ще заработи на пълни обороти много скоро, още тези дни“, категорични са от Общинската управа в Кубрат.

Това потвърди днес и временният управител на лечебното заведение д-р Леман Балканджиева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Тя обясни, че след приключване на регистрацията си е в готовност да назначи нови специалисти по отделения, които са проявили интерес за работа. Доктор Балканджиева подчерта също, че болницата остава отворена и за медицитев оставка.

Казусът с назначаването на временния управител до провеждането на конкурс раздели местната общественост в Кубрат.

„Преди 16 години управлението на болницата в града отново беше сменено, като остава неясен въпросът защо за този период не са привлечени млади специалисти? Хората трябва да бъдат спокойни, защото работеща болница в Кубрат ще има“, категоричен е кметът Алкин Неби.

В знак на несъгласие и в подкрепа на напусналите лекари пред сградата на Общината беше организиран мирен протест, в който се включиха медици, представители на сдружение „Потомци на Дуло“, местни общественици и граждани.

В подкрепа на местното ръководство и новия управител дойдоха и други жители на Кубрат, както и кметове от населените места на общината, които издигнаха лозунги в подкрепа на болничния управител.

„Не сме съгласни с този протест и твърдо заставаме зад новия управител. Ако всичко е било наред с тази болница, както твърдят някои лекари, защо тогава хората предпочитат други болници? Защо няма раждания тук, а родилките отиват в Тутракан или Русе, че даже и в Исперих?“, попитаха хора в подкрепа на д-р Балканджиева.

„Отворени сме за диалог. Преди и по време на заседанието на Общинския съвет всеки можеше и имаше възможност да изложи аргументите си. Решението е законно и легитимно. Никой не е казал, че болницата няма да работи, твърдят го някой хора, които даже не искат да разговорят с нас. Всеки ден се водят преговори, пациенти не се връщат. Единствено спешните случаи се пренасочват“, заяви председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров, който призова по темата да не се спекулира, а да се водят нормални разговори.

„Продължавам да разговарям с всички и търся решение на проблема и това ще стане до  няколко дни“, категоричен е временният управител на „МБАЛ – Кубрат“. „Въпреки липсите болницата си работи, макар и трудно. Аз също правя прегледи и не спирам работа с пациенти, тъй като съм специалист по вътрешни болести“, каза още д-р Балканджиева.

Към момента в болницата има трима пациенти в COVID отделение, както и едно дете в детското отделение.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.