Боен арсенал откриха при специализираната полицейска операция днес, в ареста са двама

Задържаха двама в специализираната полицейска операция в Разградско, съобщиха от ОД на МВР.

По данни за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси служители на полицията в Кубрат са извършили претърсване и изземване в частен имот в село Точилари, обитаван от 41-годишен мъж.

Установени са болтова карабина с монтиран оптичен мерен прибор, калибър 7.62х39, четири пневматични пушки различни марки, калибър 5.5 мм  и дра газ-сигнални пистолета калибър 8 мм със следи от интервенции и пригаждане за използване на боеприпаси с барутен заряд и проектил. Иззети са и 26 патрона калибър 7.62 х 39, 200 патрона калибър 22 LR, оптични мерни прибори и др.

По информация за извършвана търговия със спортни стоки с логото на известни фирми е претърсен търговски обект в Кубрат. Установените около 55 артикула – спортни дрехи, дънки, маратонки и др. на обща стойност около 6000 лева са иззети. В обект в Разград са намерени и иззети други 83 артикула от известни марки, които се продават без разрешението на производителя – чанти, колани, шапки и ключодържатели.

В хода на полицейската операция е извършена проверка в частен дом в самуилското село Кривица, където са открити акцизни стоки без бандерол: 1.270 кг нарязан и обработен тютюн без бандерол и 77 цигари с тютюн без бандерол, всичко с общо тегло 1.390 кг.

14 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция за пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи са проверили 8 заложни къщи, 6 пункта за черни и цветни метали, 16 сборища и близо 20 заведения.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 238 лица и 302 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 61 акта и 23 фиша. Образувани са пет досъдебни производства, едно бързо производство и две проверки по заявителски материали.  Проверените лица от активния криминален контингент са 20.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.