Благодарност на Община Разград за съпричастност към кампанията за събиране на капачки

Кметът Денчо Бояджиев получи два сертификата и благодарности за участието на местната общност в инициативата за събиране рециклиране на пластмасови капачки „Аз Вярвам и Помагам“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Те се връчват за персонална ангажираност, социална отговорност и принос за развитието на кампанията.

Това стана по време на среща с организаторите за Разград Дочка и Свилен Иванови. Те уточниха, че Разград е сред градовете с най-сериозен принос в тазгодишната кампания, от събраните от Североизточна България над 40 тона капачки за рециклиране 3.6 тона са от жителите на Разград. Това е близо два пъти повече, отколкото преди година.

Целта на кампанията е с осигурените от това средства да се купи детска линейка.

Сертификатите, които кметът Бояджиев получи, са два, тъй като съоръженията, в които разградчани събират капачки, са две – до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на пазара в жк „Орел“.

Денчо Бояджиев поздрави Дочка и Свилен Иванови за активната гражданска позиция и ги увери, че и той е съпричастен към тази кауза и събира капачки, както като гражданин в дома си, така и в сградата на общинската администрация, където и голяма част от служителите се включват в инициативата.

Сертификат за благодарност от сдружение „Аз вярвам и  помагам“ са получили и Дочка и Свилен Иванови, те са ангажирани с кампанията от 2015 г. Първоначално сами са събирали капачките от различни институции, към момента Община Разград осигурява транспортирането на събраните капачки до Варна, а при напълване на двете съоръжения складира събраните капачки в общинско помещение. За последната кампания в края на април бяха нужни два камиона за превозването на събраните капачки от Разград до морската ни столица.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Благодарност на Община Разград за съпричастност към кампанията за събиране на капачки”

  1. Тази кампания е срам за България!
    Челен на ЕС, на година се харчат милиарди за къщи за гости и тем подобни простотии, хората да събират капачки за детски линейки, кувьози и друго оборудване за детски отделения!!! Срам за България!!!
    На година за здравеопазване се дават на 6 милиарда лева!!! Срам!!!
    Същото важи и за Българската Коледа!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.