Благодарност за 10 години благотворителност

Кметът на Разград Денчо Бояджиев връчи благодарствен адрес на Силвия Вълева от сдружение „Одисея“ за благотворителните акции, които организира в продължение на 10 години. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В срещата участваха и зам.-кметът Хабибе Расим и началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Лейман Тюлеоглуева.

Денчо Бояджиев изрази благодарност и към немската организация „Св. Филомена“, която осигурява даренията от Германия за десета поредна година. Тази година даренията за Коледа пристигнаха на два транша от по 5 тона.

Силвия Вълева разказа, че част от тях – предназначени за социалните услуги помощни средства за хора с увреждания – вече са разпределени по институциите. Предстои и раздаването на подаръците за деца в неравностойно положение. Те са закупени и опаковани от семейства от град Ралбиц-Розентал, Саксония. На всяка от кутиите са описани възраст и пол на детето, за което е предназначен подаръкът. „Вече на кутиите пише не само България, но и Разград, а някои надписи са на кирилица, което е още един мил жест от дарителите“, коментира Силвия Вълева.

На срещата бяха обсъдени и идеи и възможности за продължаване на сътрудничеството между местната власт и неправителствената организация в подкрепа на нуждаещите се жители на общината.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.