Бил Гейтс с прогноза: Край на COVID пандемията през лятото

“Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове”.

Това мнение изрази основателя на Microsoft Corporation Бил Гейтс, който бе гост на “Нов икономически форум” в Сингапур, събитие организирано от бизнесмена Майкъл Блумбърг, предаде БГНЕС.

На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства “смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко”, смята Гейтс. Той прогнозира, че “при липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип”.

Гейтс призова “световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии”.

Основателят на Microsoft сподели, че очаква с нетърпение светът да се “справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година”.
Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, която има приблизително $50 млрд. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.