Бивш зам.-министър от ПП: ГЕРБ и ДБ преговарят за правителство

Бившият зам.-министър на ПП Иван Христанов каза за БНР, че действащ министър от служебното правителство е подал информация в щаба на изграждания от него нов политически проект, че се водят преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

„Не преговаря коалицията, а едната от партиите. Не поддържам връзка с ръководството на ПП. Но това сигурно е достигнало до тях през социалните медии“, каза Христанов. „По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство“, посочва още той.

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би внесло още по-голямо объркване в избирателите на реформаторското политическо пространство, смята Христанов. „Но може би такъв политически ход би бил мъдър. България е в политическа криза“.

„Процесите, на които станах свидетел преди 5 месеца, са ескалирали. Виждам лагер в ПП. Моят призив е думите на Николай Събев да бъдат взети сериозно, но не, за да има оставки“. Това заяви още бившият депутат от ПП.

„Ако са почтени, Асен Василев , Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП“, написа във Фейсбук Николай Събев, бивш министър на транспорта в правителството на Кирил Петков.

Dnes.bg

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.