Баскетболен май за разградските Вълчета

ПРЕДСТОЯТ ДЪЛГООЧАКВАНИ КВАЛИФИКАЦИОННИ ТУРНИРИ, КАКТО И ФЕСТИВАЛИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

Днес в Русе участие в зонално първенство в зоните „Добруджа“ и „Мизия“ взеха най-големите момичета /до 14 години/ от баскетболната школа „Вълци – Разград/.

В първия мач за деня те се изправиха срещу „Доростол“ Силистра и извоюваха убедителна победа с 59:44, с много желание и отборни усилия в атака и защита. Вълчиците загубиха втория си мач срещу „Светкавица“ – Търговище с 39:56 – те остават и най-респектиращият опонент на разградчанки. С това нашите момичета завършват на четвърто място в Североизточна България и се отправят към квалификациите за финали.

Същата е целта и пред момчетата и момичетата до 12 години, които ще представят града в квалификационен турнир за определяне и класиране на финали на държавното в тяхната възраст. Още утре момчетата пътуват за Силистра, където събота и неделя ще се изправят срещу най-добре класиралите се отбори. На 22 и 23 май пък момичетата ще пътуват към Варна за мачове с най-класните съперници. Всички тези турнири са обезпечени, благодарение на подкрепата на дарители и най-вече на генералния спонсор на клуб „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“. Компанията от самото начало подкрепя клуба в развитие на силна баскетболна общност и създаване на позитивна среда за развитие на децата в града. Вече почти три години децата имат възможност да създават приятелства, да се учат да побеждават (и губят) заедно, да израстват и цялата тази инвестиция в здравето и развитието на децата е движеща сила в партньорството между клуба и една от най-големите компании в хранително-вкусовия сектор и лидер в производството на птиче месо.

Общо 4 фестивала предстоят и с най-малките – момчета и момичета до 8 и до 10 год. От екипа споделят, че това са първите състезания за тези деца, като реално идеята и на федерацията по баскетбол е с един своеобразен празник да започва пътят им към баскетбола. Затова и за екипът – начело с треньорите на децата Златина Здравкова (момичета) и Стоян Петров (момчета), под ръководството на главния треньор на клуба Пенко Велчев – ще е удоволствие да се включи в турнирите в Генерал Тошево и Варна на 21, 22 и 25 май. Участието във фестивалите е благодарение и на подкрепата на Община Разград и министерство на спорта. И в двете институции от клуба кандидатстват и печелят финансиране по реда и условията за подкрепа на спортни клубове.

Така тази година се очертава „Вълци-Разград“ да участват в държавните първенства и баскетфестивали с рекорден брой отбори 8 в четири възрастови групи. Въпреки всички забрани и ограничения, отборите тренират усилено, благодарение на огромната подкрепа на всички родители, както и на всички спонсори – частни лица и компании, които вярват в идеята за създаване на качествено време за децата в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.